You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Здраве за жени и мъже

Подут стомах как да се справим

316
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Подут стомах как да се справим0 от 5 от общо 0 гласували.


подут стомахПодутият стомах може да се дължи на отпусната коремна преса. Ако мускулите не са тренирани и стегнати, дори малко да хапнем, стомахът се издува. Затова най-правилният начин за справяне с този проблем е редовното занимание със спорт. Но подутият стомах може да се дължи и на неправилно хранене. Ако и след коригиране на храненето стомахът не се прибере тренировките са единственото ни спасение.

ХРАНИТЕЛНИ ОТРАВЯНИЯ ПРЕЗ ГОРЕЩОТО ЛЯТО

309
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
ХРАНИТЕЛНИ ОТРАВЯНИЯ ПРЕЗ ГОРЕЩОТО ЛЯТО0 от 5 от общо 0 гласували.


болницаС настъпване на летния период и покачване на температурите нарастват рисковете от възникване на хранителни отравяния. Биологичните замърсители /живи микроорганизми/ попадат в храната във всички етапи на добиване, обработване, опаковане, транспортиране, съхранение и реализация на храните. В някои случаи те променят вкуса на храната, но по често такива промени няма, което представлява и основната им опасност.

Ваксини, които е добре да си направим

305
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Ваксини, които е добре да си направим0 от 5 от общо 0 гласували.


ваксиниУспешната почивка е хубаво време, приятен спътник, но и сигурност, че няма да се разболееш от някаква екзотична болест. Затова не е достатъчно просто да изпълните изискванията на съответната страна, за която се готвите да отпътувате. Официалните наредби не обхващат всички опасности, свързани с несрещащи се или нетипични за нашия регион заболявания. А една от особеностите в този случай е, че организмът няма как да изгради имунитет срещу тях, т.е. той е изключително податлив.

Кърлежи, не ги подценявайте!

293
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Кърлежи, не ги подценявайте!0 от 5 от общо 0 гласували.


karlejНастана време отново да започнем да се предпазваме от кърлежите. Поради тази причина е изключително важно да се знае какво представляват тези животни и какви проблеми могат да предизвикат . Размерите на кърлежите обикновено са между 0,11 и 15-20 мм. Едни от тях се хранят с разлагащи се вещества от растителен и животински произход, други са хищници, а трети – паразити върху растения, животни и човека.

Facebook уврежда мисленето

285
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Facebook уврежда мисленето0 от 5 от общо 0 гласували.


facebookИзключително нашумялата през последните няколко години социална мрежа Facebook се превръща в застрашаващ социален феномен алармират психолози. Броя на хората които имат профил в социалната мрежа вече надхвърля половин милиард, а дневно прекараното време в социалната мрежа е над 1ч. от повечето абонатите.

ЛЕКУВА ЛИ СЕ ЛЕВКЕМИЯТА?

275
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
ЛЕКУВА ЛИ СЕ ЛЕВКЕМИЯТА?0 от 5 от общо 0 гласували.


kryvРак на кръвта звучи страшно и коварно, но това е едно от малкото видове злокачествени заболявания, които се поддават на лечение. Преди години тази диагноза предизвикваше ужас у хората, но сега вече се лекува. Затова не трябва да отхвърляте този вариант. Назначават се химеотерапия и лъчева терапия, които оказват въздействие само на раковите клетки. Може да се появи рязка слабост, прилошаване, повръщане, да опада косата ви.

ЦЕЛЕБНАТА СИЛА НА ДНЕВНАТА СВЕТЛИНА

270
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
ЦЕЛЕБНАТА СИЛА НА ДНЕВНАТА СВЕТЛИНА0 от 5 от общо 0 гласували.


СветлинаСПОРЕД ДРЕВНИТЕ КИТАЙЦИ ТЯ СЪОТВЕТСТВА НА ЕНЕРГИЯТА ЯН, КОЯТО СТИМУЛИРА ЖИЗНЕНИТЕ ПРОЦЕСИ И АКТИВИЗИРА ОРГАНИЗМА. СЪВРЕМЕНАТА НАУКА ДОКАЗА И ОБЯСНИ ЖИВИТЕЛНИТЕ СВОЙСТВА НА СЛЪНЧЕВИТЕ ЛЪЧИ.

Пролетта ни носи все по-дълги дни, все по-вече светлина и ведрина. И здраве. Целебната сила на слънчевите лъчи е забелязал още Хипократ преди повече от 2000 години. Той измислил термина хелеотерапия – лечение със слънчева светлина

РАДИАЦИЯТА ВРЕДИ НАЙ-МНОГО НА ДЕЦАТА И НЕРОДЕНИТЕ БЕБЕТА

267
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
РАДИАЦИЯТА ВРЕДИ НАЙ-МНОГО НА ДЕЦАТА И НЕРОДЕНИТЕ БЕБЕТА0 от 5 от общо 0 гласували.


радиацияНЕ БЪРЗАЙТЕ ДА ПИЕТЕ ЙОД – ХАПЧЕТАТА КАЛИЕВ ЙОДИД ДЕЙСТВАТ НАЙ-ДОБРЕ 1-2 ЧАСА ПРЕДИ РАДИОАКТИВНИЯТ ОБЛАК ДА СТИГНЕ СЪОТВЕТНАТА ТЕРИТОРИЯ. ОПАСНИЯТ ЙОД – 131 ИМА ПЕРИОД НА ПОЛУРАЗПАД ОТ 8 ДНИ.

Реактивните частици, изхвърлени в атмосферата от повредените японски ядрени реактори, могат да заразят хранителните вериги и водните ресурси на планетата, поставяйки под риск от ракови заболявания децата и още неродените бебета, предупреждават експерти.

Страница 10 от 15