You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Здравословни храни

Сини сливи при запек

553
com_content.category
(1 глас, оценка 4.00 от 5)
Сини сливи при запек4.00 от 5 от общо 1 гласували.


slivi

В резултат на неправилно хранене и нарушен диетичен режим, често храносмилателната система на човек изпитва силен дизкомфорт. Един от най-ранно забележимите проблеми това е запекът.

 

Сини сливи за здраве

552
com_content.category
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Сини сливи за здраве5.00 от 5 от общо 1 гласували.


sini sliviСините сливи са обичан плод от малки и големи. Днеска са познати над 2000 сорта различаващи се по своята сладост, форма, големина и прочие. В България най-раните сортове сини сливи започват да зреят още в началото на август, но истинския пик и изобилие от сини сливи се наблюдава към края на същия месец.

АРОНИЯ - ПОМОЩНИК В БОРБАТА С МНОГО ЗАБОЛЯВАНИЯ

548
com_content.category
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
АРОНИЯ - ПОМОЩНИК В БОРБАТА С МНОГО ЗАБОЛЯВАНИЯ5.00 от 5 от общо 1 гласували.


aroniqПлодовете на аронията са богати на витамини и минерали.

Най-виско е съдържанието на витамин Р. В това отношение аронията е абсолютен рекордьор сред плодовете. Голямо е количеството на калия, калция, фосфора, магнезия, желязото, а от микроелементите най голямо е съдържанието на йод, манган, мед молибден. Не по-малко са и органичните киселини – лимонена, ябълчна и янтарна.

Пъпеш за стройна фигура и силно тяло

543
com_content.category
(1 глас, оценка 4.00 от 5)
Пъпеш за стройна фигура и силно тяло4.00 от 5 от общо 1 гласували.


pypeshМечтата на всяка жена е да има красива и стегната фигура, да остава забелязана не само от мъжете, но и от другите жени. Красивото и стегнато тяло се постига по два начина, единия е с помощта на диета, а втория е с помощта на физически упражнения. Ако сте почитателки, на хубавите диети, нека да ви запознаем по-подробно с ползите от добавянето на вкусния плод пъпеш към вашия хранителен режим.

Отслабване с черен пипер

540
com_content.category
(1 глас, оценка 1.00 от 5)
Отслабване с черен пипер1.00 от 5 от общо 1 гласували.


отслабване с черен пиперДо скоро много от диетолозите изключваха черния пипер от всяка диета за отслабване, защото той отваря апетита на хората в резултат на което се хранят по-често и натрупват по-голямо количество наднормено тегло. Последни проучвания на тази обичана от много хора подправка показаха, че консумацията на черен пипер не винаги води, до натрупване на килограми, а точно обратното при правилна употреба може дори да спомогне в борбата с излишните килограми  и да е верен приятел за постигане на отслабване дори в порядките на 2-3 килограма.

Сок от боровинки при уронарни инфекци

534
com_content.category
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Сок от боровинки при уронарни инфекци5.00 от 5 от общо 1 гласували.


червена боровинкаПрез последните месеци червените малки плодчета на Vaccinium vitis-idaea L (червената боровинка) придобиха изключително голяма популярност и в България. Редица лекарствени продукти съдържат екстракт от червени боровинки, като главното им действие е предпазването от болести и инфекции на уриналните пътища.

Праскови за тънка талия и слабо тяло

526
com_content.category
(1 глас, оценка 3.00 от 5)
Праскови за тънка талия и слабо тяло3.00 от 5 от общо 1 гласували.


праскови за диетаВ днешно време в почти всеки един двор се отглеждат вкусни и сочни праскови, далеч в миналото обаче този плод е бил считан за екзотичен. Родината на прасковата е Китай в западните провинции на страната и до ден днешен прасковите се считат за райски плод. В Будизма плодът праскова се разглежда така както свещената ябълка в християнството. В Гърция пък са приемали плодовете - праскови като божествен плод равносилен на амброзията.

Кайсии за тънка талия и здраве

518
com_content.category
(1 глас, оценка 3.00 от 5)
Кайсии за тънка талия и здраве3.00 от 5 от общо 1 гласували.


kajsiiВ средата на лятото един от най-свежите и сладки плодове срещащи се по нашите географски ширини, зрее. Това са обичаните от малки и големи кайсии. Те са подходящи за консумация в прясно състояние, приготвени под формата на свежи нектари, а също така кайсиите са много подходящи за добавки към сладоледи и за направата на домашни сладкиши. Сладкото от кайсии или дюли се използва в различни китайски ястия.

 

Лапад зеления витамин

509
com_content.category
(1 глас, оценка 2.00 от 5)
Лапад зеления витамин2.00 от 5 от общо 1 гласували.


лападЛападът е зелен листен зеленчук, за любителите бутаници ще споделим, че латинското име на този зеленчук е Rumex patientia. Вкуса на лапад често се определя като на този на киселеца. Приложението на този листен зеленчук е много широко. Той се използва за приготвянето на зелени салати, приятни и леки пролетно-летни супи, използва се за приготвяне на ястия с ориз и прочие. Лапад се използва и в козметиката и най-вече в домашните хитрини за красиво лице.

Ябълков оцет за отслабване

485
com_content.category
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Ябълков оцет за отслабване5.00 от 5 от общо 1 гласували.


qbylkov ocetПрез последните няколко години изключително много се нашумя около рецепти за отслабване с ябълков оцет. Причините поради, които този вид оцет станаха много популярни сред българските жени, това е че е евтин, а втората е че се постигат не лоши резултати в областта на отслабването!

Страница 2 от 6