You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Билки

Чай от джинджифил при настинка и грип

665
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Чай от джинджифил при настинка и грип0 от 5 от общо 0 гласували.


djindjifil chaiЧай от джинджифил при настинка и грип
Родината на джинджифилът е Китай, но през 13 век известният мореплавател Марко Поло пренася, това растение до нашите географски ширини, където и до днес се радва на изключително голяма популярност не само като лечебно растение, но и като подправка за редица гозби. За приготвянето на гозби се използва предимно в прахообразна форма, а в домашната медицина се използва най-вече пресен или изсушен корен от джинджифил.

Лечение на целулит с кафе и захар - домашен лосион

658
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Лечение на целулит с кафе и захар - домашен лосион0 от 5 от общо 0 гласували.


celulitЛечение на целулит с кафе и захар - домашен лосион
Целулитът е бич за всяка жена без значение дали е на 20 или 40. Портокаловата кожа е сериозен козметичен проблем, а ако не се лекува той влияе сериозно върху самочувствието на всяка жена. Поради тази причина рехиме да споделим с вас една рецепта за домашно лечение на целулит.

Подръчни средства за борба с комарите

640
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Подръчни средства за борба с комарите0 от 5 от общо 0 гласували.


комариКомарите - тези насекоми, които тормозят хората от векове са сред най-мразените същества, които се появяват през пролетта и запазват наглото си поведение на тормоз над хората до края на лятото. Особено сериозен е проблема в градовете и селата разположени в близост до големи водоеми - реки, езера и язовири. Комарите смучат кръв, изключително силно дразнят с жуженето си, а на местата където са смучели кръв комарите обикновено се появяват подутини със силен и неприятен сърбеж. Ако и вас ви тормозят комари, а общината не прави нищо, за да намали популацията на тези насекоми ето ви няколко начина да се предпазите от тях, ако нямате под ръка алтоан или друг репелент.

Алое се използва за лечение

591
com_content.category
(1 глас, оценка 3.00 от 5)
Алое се използва за лечение3.00 от 5 от общо 1 гласували.


aloe vera rastenie bilkaАлое е маслодайно растение, което се използва като лечебно или наричано по нашенски билка. Много често алое е символ на "растението чудо", защото крие много изненади в лечебните си свойства. Растението алое расте най-добре в тропичните и субтропичните райони където климата е горещ и сух. В България се отглежда както саксийно растение. Съществуват над 250 вида алое, но най-ценно за човечеството е лечебното Алое Барбадензис Милър или известно още като Алое Вера.

Дяволска уста - билка

544
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Дяволска уста - билка0 от 5 от общо 0 гласували.


Дяволска уста билкаЛатинското име на билката дяволска уста е Leonurus Cardiaca L. В народната медицина билката е известна още с имената тамянка, домашна коприва, тамянка и наметливо биле. Дяволската уста е многогодишно тревисто растение, на височина достига над 1м. Среща се в почти цяла Европа, Близкия изток и Централна Азия. Среща се главно във влажни райони в близост до реки, сенчести ливади, гористи местности. Сред народните лечители тази билка се използва основно за подпомагане на забременяването при жените. Родните билкари обаче твърдят, че билката дяволска уста не е само женска билка.

Черница - витаминозната бомба

502
com_content.category
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Черница - витаминозната бомба5.00 от 5 от общо 1 гласували.


черницаПри думата черница, на много хора в съзнанието им изплуват безгрижните детски години, летата прекарани на село, черните плодчета надвиснали над главите им и стремежа да откъснеш най-голямата черница, а след като похапнете подобаващо доволно от този плод се смеете на омазаните с черно пръсти, а лицата до ушите. В България се срещат два основни типа черница - бяла и тъмно лилава. Без значение от кой вид предпочитате и двата вида черница изобилстват от полезни за здравето вещества.

Лечение с билки при простата

480
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Лечение с билки при простата0 от 5 от общо 0 гласували.


червена детелеина при простатаУголемяването на простатната железа е голям проблем в световен мащаб. В България от простата страдат около половината от мъжкото население на възраст над 50години. Уголемяването на простатната железа се дължи поради натрупването на хормона дихидротестостерон или наричан за по накратко хормона ДХТ. Хормона ДХТ всъщност представлява видоизменен тестостерон. Когато се говори за билки при простата преди всичко се има предвид билки, които помагат и облекчават симптомите при уголемена простата.

Чай от жълт кантарион

444
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Чай от жълт кантарион0 от 5 от общо 0 гласували.


жълт кантарионЖълт кантарион е една много известна билка сред българското общество и тя намира своето място сред домашните билки на повечето домакинства. Любителите на билки знаят, че жълт кантарион се събира в края на юни месец и се суши, ако сте нямали достатъчно време за да си съберете сами кантарион може да го закупите от всяка една аптека или дрогерия.

Исландски лишей

410
com_content.category
(1 глас, оценка 3.00 от 5)
Исландски лишей 3.00 от 5 от общо 1 гласували.


islandski lisheiИсландски лишей или по познат сред професионалните билкари и бутаници с латинското си име Cetraria islandica. Този лишей намира широко приложение в народната медицина. Причината за слабото му познаване от обикновените хора е това, че този лишеи може да се събера само от по-високите планини у нас. Обикновено се среща из гори или скалисти области.

ИНДРИШЕ

399
com_content.category
(2 гласа, оценка 4.50 от 5)
ИНДРИШЕ4.50 от 5 от общо 2 гласували.


индришеИндришето тръгва от Южна Африка и се разпространява в цял свят.

Индришето е от семейство Здравецови.

Индришето е стайно-декоративно многогодишно растение. То притежава силен аромат.

Индришето се размножава със стъблени резници, които се засаждат направо в почвата.

Страница 1 от 3