You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Поверия

Петък 13 - Истина или Измислица

204
com_content.category
(1 глас, оценка 4.00 от 5)
Петък 13 - Истина или Измислица4.00 от 5 от общо 1 гласували.


13 petakПетък 13 наричан още сред хората "черен петък" е известен като злощастен ден не само в България, но и навсякъде другаде по света. Народната митология бързо възприема нещастията и по-трудно хубавите моменти поради, което и в Българската национална мисъл петък 13 придобива голяма популярност за кратко време. Като се казва кратко все още никой не знае кога за първи път петък 13 е обявен за ден на фаталистите.

Кръщене на бебе или дете

177
com_content.category
(1 глас, оценка 1.00 от 5)
Кръщене на бебе или дете1.00 от 5 от общо 1 гласували.


krystenieКръщението е ритуал едно от седемте тайнства в който естествен стъпва всеки един християнин. Обикновено кръщаването трябва да стани още докато детето е малко или дори бебе, но в България се наблюдава, че голяма част от мъжете и жените на средна възраст са останали не покръстени.

Леене на куршум

127
com_content.category
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Леене на куршум5.00 от 5 от общо 1 гласували.


leene na kurshumПрез последните десетина години се наблюдава бум на търсенето на традициона и алтернативна народна медицина за справянето на различни проблеми, които не са могли да бъдат разрешени от нормалната (хуманата) медицина. подхождайки към народни лечители трябва да бъдете изключително внимателни, защото някои от тях не само, че ще ви вземат парите и няма да ви излекуват, но по-лошото в случая е, че дори може да ви навредят.