You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Лечения от бабите

Отпушване на запушен нос в домашни условия – Бабини рецепти

652
com_content.category
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Отпушване на запушен нос в домашни условия – Бабини рецепти5.00 от 5 от общо 1 гласували.


zapushen nosОтпушване на запушен нос в домашни условия – Бабини рецепти
Запушения нос е може би един от най-често срещаните симптоми при настинка и грип. С първите по-студени месеци изпитваме некомфорта на носовото говорене, обилния секрет, блокиралия нос заради хремата. За да отпушите запушения нос не е задължително да посягате към капките за нос с ксилометазолин хидрохлорид (който може да бъде много опасен за лигавицата на носа).

Лек за пролетна умора

616
com_content.category
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
Лек за пролетна умора5.00 от 5 от общо 2 гласували.


umoraСлед смяната на часовото време от зимно към лятно, много хора се чувстват изморени, без желание за работа и тонус. Причината най-общо се нарича пролетна умора. Ако имате обаче да свършвате много работа, то тогава няма време да се подавате на лежерните дни, а трябва да си върнете бързо кондицията. Един от най-лесните и приятни лекове за пролетна умора това е шипката.

Домашни лекове при кашлица

614
com_content.category
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Домашни лекове при кашлица5.00 от 5 от общо 1 гласували.


kashlicaКогато времето на вън се сменя и е ту топло, ту студено се увеличава на хората, които се оплакват от остра кашлица и хрема. Ако сте от хората, които не обичат да използват лекарствени средства пълни с химия, то може би знаете, че много от баибните илиачи могат да се справят успешно с влошеното здравословно състояние.

Билки при болки в бъбреците

582
com_content.category
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
Билки при болки в бъбреците5.00 от 5 от общо 2 гласували.


bybreciАко изпитвате болки в бъбреците или имате проблем с пикочните пътища може да пробвате лечение с помощта на билки.  В съвременния свят повечето хора са свикнали да приемат различни хапчета за какви ли не болки, без дори да се замислят, че природата е създала идеалното лечебно средство - билки. При болки в бъбреците се използват предимно билки с противовъзпалителни и антибактериално действие.

Лечение на язва с пприродни средства

565
com_content.category
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
Лечение на язва с пприродни средства5.00 от 5 от общо 2 гласували.


лечение с медЯзвата е заболяване на храносмилателната система. В резултат от неправилно хранене лигавицата на стомаха се раздразва, образуват се ранички, които причиняват силни болки в стомаха. При диагностициране на заболяването от лекар, обикновено започва приемането на специални лекарствени средства за лечение на язва, определя се специфичен хранителен режим, а за тези от вас които искат да се справят трайно и успешен с язвата препоръчвам наред с диетата и медикаментите да приемат и билки.

Чай от домашна коприва

545
com_content.category
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Чай от домашна коприва5.00 от 5 от общо 1 гласували.


домашна коприва дяволска устаДомашната коприва е широко срещана билка в България. Тя може да бъде открита по сенчести и влажни места. Домашната коприва силно наподобява дивата коприва, но за разлика от нея не пари. Билката домашна коприва се нарича още дяволска уста. Лечебните и свойства са известни не само в българската народна медицина, но и далеч на изток.

Чай с канела гори мазнините

504
com_content.category
(3 гласа, оценка 4.00 от 5)
Чай с канела гори мазнините4.00 от 5 от общо 3 гласували.


kanelaЧая от канела се предлага на нашия пазар под различни форми, най-често срещаните това са в пакетчета, под формата на канелени пръчки или канела на прах. Ежедневно приемане на чай от канела освен, че придава настроение, осигурява прилив на енергия той подпомага и борбата с излишните килограми в резултат на което се превръща в идеален приятел в помощта на мъжете и жените, които търсят естествен начин да постигнат отслабване.

Бабини рецепти при запушен нос

402
com_content.category
(5 гласа, оценка 3.80 от 5)
Бабини рецепти при запушен нос3.80 от 5 от общо 5 гласували.


otpushvane na nosaЗапушването на носа е може би едно от най-лошите неща, които може да ви се случи. Причината за това е, че обикновено лекарите не дават болничен за запушен нос и трябва цял ден да говорите носово пред всичките си колеги. Но разгледа по-детайлно проблема „запушен нос” може да бъде и по-опасен особено през зимните месеци, когато има опасност от епидемии, защото когато носът ви е запушен вие дишате през устата, а от нея всички микроби и вируси навлизат направо в организма ви.

Билки и подправки за лечение на настинка

360
com_content.category
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Билки и подправки за лечение на настинка5.00 от 5 от общо 1 гласували.


nastinkaКрая на есента и зимата са сезоните, когато човешкия организъм е най-уязвим към настинки. Обикновено продължителността на една настинка е около 10 - 15 дни, но защо да чакате настинката сама да мине, а не предприемете сами мерки за лечение на настинката. Това може да стане с помощта на различни билки и подправки, които често се използват в ежедневието.

Ефикасни лекове срещу болки в корема

352
com_content.category
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Ефикасни лекове срещу болки в корема5.00 от 5 от общо 1 гласували.


болкиБолките в корема може да са причинени от страшно много и различни причинители. Като се започне от неразположение поради консумацията на трудно смилаема храна, през развалена храна, инфекция на храносмилателния тракт и се стигне до заболяване на нервната система.

Страница 1 от 2