You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Раждане

Сухо раждане какво е това

507
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Сухо раждане какво е това0 от 5 от общо 0 гласували.


suho rajdaneНормалната последователност на събитията по време на раждане е следния: изтичат околоплодните води, започват родилни контракции, матката се разширява и бебето се ражда. Това е пътя на около 90% от родилките, при останалите 9% обаче изтичането на околоплодните или наричани още от някои родилни води става в период от 24 или 48 часа преди започването на родилните контракции, при 1 % от родилките изтичането на водите може да стане в период повече от два дена преди за почне същинското раждане. Такова раждане при което околоплодните води изтичат много преди започването на контракциите се нарича сухо раждане.

Раждане с цезарово сечение

488
com_content.category
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
Раждане с цезарово сечение5.00 от 5 от общо 2 гласували.


cezarovo sechenieПред много от бъдещите майки стои въпроса, кой начин на раждане да изберат дали по-нормалния, естествен път или с помощта на цезарово сечение. Обикновено при младите майки раждащи за първи път липсва информираност какво точно представлява раждането с цезарово сечение.

Етапи на раждането на бебе

160
com_content.category
(3 гласа, оценка 5.00 от 5)
Етапи на раждането на бебе5.00 от 5 от общо 3 гласували.


rajdaneАко трябва се обясни на лесен и достъпен език какво представлява процеса раждане, може да се обобщи по следния начин. Раждането е физиологичен процес на изгонването на плода от матката на бременната жена. В основата на раждането са поредица от синхронни съкращавания на мускулите на родилните пътища (контракции).

Какво да си взема в родилното

143
com_content.category
(3 гласа, оценка 4.67 от 5)
Какво да си взема в родилното4.67 от 5 от общо 3 гласували.


rajdaneВ края на осмия месец бъдещите майки започват да се замислят все повече за момента в който ще постъпят в болница за момента на раждане на тяхното дете. Естествено възниква въпроса какво да си взема в родилното! Един съвет от нас нека багажа ви е приготвен още към края на осмия месец, защото да не останете изненадани от преждевременно раждане (в което няма нищо лошо)! Освен нещица за бебчето трябва да се погрижите и за личните си вещи.

Цезарово сечение – за и против

36
com_content.category
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
Цезарово сечение – за и против5.00 от 5 от общо 2 гласували.


cezarovo rajdaneВ началото на миналия век тази операция се правела само в екстрени случаи. Сега, когато лекарите получиха възможност да прогнозират възможни усложнения, в повечето цезарови сечения се провеждат планово. Най-убедителните доводи за операция са проблеми с плацентата, тесен таз, тежки заболявания на матката/диабет, порок на сърцето/, неправилно разположение на плода.
Днес лекарите все по-често прибягват до цезарово сечение - за последните 10 години извършването на тази операция е нараснала тройно С какво е свързано това? Просто жените започнаха да раждат по-късно, в не особено благоприятна за това възраст. А съвременните методи за изследване позволяват отрано да се прогнозират усложнения по време на раждане. Повторни раждания на жени, веднъж родили чрез цезарово сечение, обикновено то се прави повторно. В много случаи цезаровото сечение действително е необходимо. Но за съжаление към него прибягват все по-често и тогава, когато жената може да роди по естествен път. Кой или какво й пречи да направи това?

Страница 1 от 2