You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Майчинство

Колко често трябва да се храни новороденото бебе

633
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Колко често трябва да се храни новороденото бебе0 от 5 от общо 0 гласували.


novorodeno bebeКолко често трябва да се храни новороденото бебе
На дали има по-голямо щастие от това да станеш майка за първи път. Но с раждането на първата рожба, жените се сблъскват с непознати за тях досега грижи и проблеми за решаването – отглеждането на един нов живот.  Един от най-важните моменти при новородените бебета това е правилното хранене.

Кошмари и неспокоен сън при децата

589
com_content.category
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Кошмари и неспокоен сън при децата5.00 от 5 от общо 1 гласували.


koshmari pri decataЧовешкото съзнание и психика са изпълнени с много загадки. През последните 60 години изключително голямо внимание се обръща на подсъзнателното изживяване и сънищата. Установено е че в рамките на една вечер човек може да има повече от 10 съня, като всеки от тях може да се повтори повече от 100 пъти. Сънят продължава обикновено от няколко секунди до минута, но в човешкото съзнание сънят продължава почти цяла вечер, а на сутринта имаме само леки смътни спомени за това какво сме сънували.

Кърмата стимулира чревната флора

561
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Кърмата стимулира чревната флора0 от 5 от общо 0 гласували.


kyrmeneОбщо известен е факта, че майчината кърма е много по-полезна за кърмачетата в сравнение с адаптираното мляко. От една страна майчината кърма спомага за изграждане на имунитета на малкото бебе, а от друга предпазва детето в бъдещото му онтогенално развитие от различни болести. Учените наскоро обаче установиха, че женската кърма има много важно значение за формирането на правилна и хубава чревна флора у младия бебешки организъм.

Подходящи храни за подрастващи

539
com_content.category
(2 гласа, оценка 2.50 от 5)
Подходящи храни за подрастващи2.50 от 5 от общо 2 гласували.


otslabvaneПрез тийнейджърските години храната е изключително важна както за момичетата така и за момчетата. Грижата за правилното развитие на подрастващите деца носят изцяло родителите и освен да възпитат тийновете като пълноценни и добри граждани, те трябва да възпитат да ценят качествената храна, да поддържат здрав и красив външен вид. През последните 10 години основен проблем в развитите страни това е наднорменото тегло при децата между 10 и 18 години, като основна тенденция в това е възрастовата граница да пада. А наднорменото тегло при децата води до различни физиологични увреждания най-вече на сърдечно съдовата, дихателната и отделителната система.

Отит при бебето симптоми

535
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Отит при бебето симптоми0 от 5 от общо 0 гласували.


плаещо дте отитЕдна от особеностите на бебета е че много трудно може да разберем какво точно и къде точно ги боли, защото когато изпитват дискомфорт малките слънца просто плачат. Определяне източника на болката, може да бъде направен най-добре от майката, водена от своята интуиция и факта, че тя познава най-добре от всички своето бебе, водена от знанията и опита на педиятъра.

Рахит при децата симптоми и лечение

506
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Рахит при децата симптоми и лечение0 от 5 от общо 0 гласували.


rahit pri decataРахита е заболяване причинено от системния недостиг на витамин Д. Рискова група от развитие на рахит са децата на възраст между 6 и 24 месечна възраст, а при новородени бебета риска от развитие на рахит е много по-малко.

Отслабване след раждане

491
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Отслабване след раждане0 от 5 от общо 0 гласували.


otslabvane bremenostМного жени по време на бременността увеличават значително килограмите си, при някои от жените промяната в теглото може да достигне 100% и над 100% от теглото им преди бременността. Много от жените се притесняват как ще върнат килограмите след като родят и това им се вижда мисия невъзможна.

КАК ДА НАУЧИМ ДЕТЕТО ДА СЯДА НА ГЪРНЕ

466
com_content.category
(1 глас, оценка 4.00 от 5)
КАК ДА НАУЧИМ ДЕТЕТО ДА СЯДА НА ГЪРНЕ4.00 от 5 от общо 1 гласували.


dete na gyrneПамперсите са много удобни, но ползването им напоследък се оказва скъпо удоволствие. Освен цената им  друго притеснително относно ползването им се оказва факта, че детето трудно се научава  да ходи на гърне. Родителите трябва да се въоръжат с много търпение и известна доза хитрост за да научат на това детето си.

На какво трябва да научим детето

456
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
На какво трябва да научим детето0 от 5 от общо 0 гласували.


decaДецата трупат успехи или неуспехи в зависимост от това как сме ги възпитали. Що се отнася обаче до възпитанието има някои навици, които трябва да бъдат изграждани още от ранните детски години. Това не са просто приумици за добър и културен начин на живот, те са навици, които помагат на вашето дете да расте и живее здравословно.

Прохождане на бебе

450
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Прохождане на бебе0 от 5 от общо 0 гласували.


prohojdaneТрепетите около едно дете са много от самото му зачатие до ставането му на пълнолетен човек, а дори и след това майката като орлица защитава детето си и истински се радва на неговите успехи. Един от важните моменти, който радва майките това са първите стъпки на детето. То ги води умело, често неуспешно пада, но отново се изправя и като  истински горд човек изправя и отново се опитва да прохожда. Какво трябва да знаем за първите стъпки на детето, кога прохожда и какво да правят майките, а и татковците ще се опитаме да ви обясним

Страница 1 от 3