You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Болести

Кондиломи - домашно лечение

674
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Кондиломи - домашно лечение5.00 от 5 от общо 1 гласували.


kondilomiКондиломи - домашно лечение
Островърхи кондиломи или наричани още генитални брадавици са сред най-често срещаните полово предавани болести. Причинителя на кондиломи е вирус, наречен Човешки папилома вирус. Познати са над 150 различни щама. По-голяма част от щамовете не са опасни за човека, но съществуват около 20 щама, които могат да повишат риска от рак особено при жената, за това съветваме всички пациенти, които забележат появата на брадавици около или по половите органи да потърсят консултация с личният си лекар или лекар по кожно венерически болести. Домашното лечение е допустимо само и единствено, ако в момента нямате достъп до лекар.

Изследвания за полово предавани болести

670
com_content.section
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
Изследвания за полово предавани болести5.00 от 5 от общо 2 гласували.


polovi bolestiИзследвания за полово предавани болести
След рисков полов акт  (полов акт без презерватив) риска да сме се заразили с полово предавана болест зависи от това, до колко нашия партньор преди нас е влизал в рискови контакти.  Само една малка част от полово предаваните болести имат външни белези, по които може да забележим, че партньора ни е носител на зараза.

Хроничен гноен отит

660
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Хроничен гноен отит5.00 от 5 от общо 1 гласували.


uho otit hronichenХроничен гноен отит

Е заболяване, което засяга средното ухо на пациента. Други наименования на това заболяване използвани в медицинската практика са холестеатом и епитимпанит.

Заболяването се появява в следствие на чести възпаления на средното ухо и води до разрушаване на костта и промяна на структурата на покриващата го обвивка. Процеса на разрушаване на костицата е необратим, поради което това заболяване се причислява към групата на злокачествените.

Премахване на Кокоши трън

653
com_content.section
(3 гласа, оценка 3.67 от 5)
Премахване на Кокоши трън3.67 от 5 от общо 3 гласували.


kokoshi trynПремахване на Кокоши трън
Кокошия трън е дерматологично заболяване, което е познато на човечеството от векове. Въпреки това все още не съществува трайно средство, което да предпази хората от появата на кокоши трън. В модерния свят са известни много модерен и метод за лечение и премахване на кокоши трън, сред най-известните методи са премахването на кокоши трън с лепенки и изгарянето на кокоши трън с азот.

Летен грип заплашва страната ни

643
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Летен грип заплашва страната ни5.00 от 5 от общо 1 гласували.


gripОт здравните служби алармират за повишаване на болните от летен грип. По данни на медиците в България в момента върлува коктейл от няколко стотин различни енеровируси. По думите на специалистите за началото на летния сезон те са характерни и не би следвало това да тревожи хората.

Хемороиди - симптоми и лечение

641
com_content.section
(2 гласа, оценка 4.50 от 5)
Хемороиди - симптоми и лечение4.50 от 5 от общо 2 гласували.


хемороидиХемороиди - симптоми и лечение
Хемороиди звучи като ужасяващо заболяване, но ще се изненадате, колко често срещано е то. По данни на Световната здравна организация това заболяване се среща средно на 12 души на 100. Честотата на поява на хемороиди е еднаква както при мъжете така и при жените.

Рак на щитовидната жлеза - симптоми и диагноза

628
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Рак на щитовидната жлеза - симптоми и диагноза5.00 от 5 от общо 1 гласували.


rak na stitovidnata jlezaРакът на щитовидната жлеза засяга тироидната жлеза, която е разположена в предната част на шията и има малки размери. В медицинската практика се разпознават 4 основни типа рак на щитовидната жлеза:

Гнойна ангина симптоми на заболяването

626
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Гнойна ангина симптоми на заболяването0 от 5 от общо 0 гласували.


anginaГнойна ангина симптоми на заболяването
През зимните месеци голям брой вируси и бактерии атакуват човешкия организъм. Имунната ни система е пригодена да се справи с част от тях, но в даден момент рухва и организма ни става идеална среда за развитието на инфекции. Една от острите инфекции плашеща много хора това е гнойна ангина.

Постоянно запушен нос

625
com_content.section
(1 глас, оценка 2.00 от 5)
Постоянно запушен нос2.00 от 5 от общо 1 гласували.


zapushen nosЗапушения нос е неприятен проблем, той се появява обикновено през зимата и в началото на пролетта. През зимните месеци запушения нос се проявява като симптом при различни заболявания – настинка, грип или бактериални инфекции. Обикновено през зимните месеци запушения нос отшумява с преминаването на настинката или заболяването (обикновено между 5 и 10 дена).

Алергия към цветя и цветни дръвчета

617
com_content.section
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
Алергия към цветя и цветни дръвчета5.00 от 5 от общо 2 гласували.


alergiq ot rasteniqАлергията е един от най-често срещаните здравословни проблеми на хората по света. Установено е, че в България всеки трети човек има по-слаба или по-силна форма на алергия. Един от най-често срещаните алергени това е цветния полен. Именно поради тази причина много от хората изпитват притеснения с идването на пролетта и цъфтежа на цветята и растенията.

Страница 1 от 13