You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Бременност

Колко често трябва да се храни новороденото бебе

633
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Колко често трябва да се храни новороденото бебе5.00 от 5 от общо 1 гласували.


novorodeno bebeКолко често трябва да се храни новороденото бебе
На дали има по-голямо щастие от това да станеш майка за първи път. Но с раждането на първата рожба, жените се сблъскват с непознати за тях досега грижи и проблеми за решаването – отглеждането на един нов живот.  Един от най-важните моменти при новородените бебета това е правилното хранене.

Кошмари и неспокоен сън при децата

589
com_content.section
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
Кошмари и неспокоен сън при децата5.00 от 5 от общо 2 гласували.


koshmari pri decataЧовешкото съзнание и психика са изпълнени с много загадки. През последните 60 години изключително голямо внимание се обръща на подсъзнателното изживяване и сънищата. Установено е че в рамките на една вечер човек може да има повече от 10 съня, като всеки от тях може да се повтори повече от 100 пъти. Сънят продължава обикновено от няколко секунди до минута, но в човешкото съзнание сънят продължава почти цяла вечер, а на сутринта имаме само леки смътни спомени за това какво сме сънували.

Извънматочна бременност, какво трябва да се знае

586
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Извънматочна бременност, какво трябва да се знае0 от 5 от общо 0 гласували.


izvynmatochna bremennostИзвънматочна бременност какво представлява ?
В нормални условия на забременяване, мъжките полови клетки (сперматозоидите) оплождат женската яйцеклетка в маточните тръби или ако трябва да сме още по-конкретни в разширените части на маточните тръби. В следващите 5-7 дена оплодената яйцеклетка, която вече се нарича зигота се спуска към маточната кухина. След този период зиготата се внедрява в стените на матката (т.нар процес на имплантация на яйцеклетката). Когато обаче процеса на имплантация на зиготата стани на различно място, но не и в матката се говори за извънматочна бременност.

Кърмата стимулира чревната флора

561
com_content.section
(3 гласа, оценка 4.67 от 5)
Кърмата стимулира чревната флора4.67 от 5 от общо 3 гласували.


kyrmeneОбщо известен е факта, че майчината кърма е много по-полезна за кърмачетата в сравнение с адаптираното мляко. От една страна майчината кърма спомага за изграждане на имунитета на малкото бебе, а от друга предпазва детето в бъдещото му онтогенално развитие от различни болести. Учените наскоро обаче установиха, че женската кърма има много важно значение за формирането на правилна и хубава чревна флора у младия бебешки организъм.

Упражнения за бременни жени

558
com_content.section
(1 глас, оценка 4.00 от 5)
Упражнения за бременни жени4.00 от 5 от общо 1 гласували.


bremenni jeni uprajneniqПървите седмици от бременността значително усложняват живота на бъдещата майката. Тези проблеми се срещат не само при жените, които са имали нежелана бременност, но и при тези, които зачеването е било абсолютно желано и целенасочено. Може би тези от вас които вече са родили по едно дете знаят за какво говоря.

Страница 1 от 10