You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Болести

Ларингит симптоми и лечение

566
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Ларингит симптоми и лечение5.00 от 5 от общо 1 гласували.


laringitЛарингит е едно от често срещаните заболявания при хората, то представлява възпаление на ларинкса (гръкляна). Причините, които водят до ларингит са много и разнообрази. Ларингита се свързва с промяна и загуба на глас. В медицинската литература основно се изучава острия и хроничния ларингит.

Глисти - заразяване, симптоми и лечение на глисти

560
com_content.section
(3 гласа, оценка 3.00 от 5)
Глисти - заразяване, симптоми и лечение на глисти3.00 от 5 от общо 3 гласували.


lekarГлистите представляват ендопаразити. Те пребивават предимно в червата на хората, но при определени условия тези паразити имат способността да се разпространят и към други важни органи в човешкото тяло като например черен дроб, бели дробове и други. Медицинското наименование на всички видове глисти е аскаридоза. Морфологичните им белези на различните видове глисти са сходни - удължено вретеновидно тяло със заострени краища и по правило всички глисти са бели. В морфологичен аспект се различават дребни и едри глисти. Двата морфологични типа обитават различни части на храносмилателната система.

На какво се дължи липсата на менструален цикъл

557
com_content.section
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
На какво се дължи липсата на менструален цикъл5.00 от 5 от общо 2 гласували.


менструален цикъл при женитеМенструалния цикъл при всяка жена е индивидуален. Обикновено броя на менструалните цикли в годината се движи между 11 и 13, но при някои жени, броя може да бъде по-голям, а при някои в резултат на определени физиологични проблеми могат да бъдат и по-малко. Продължителността на цикъла също е много индивидуален показател. При някои благословени жени той продължава едва 4 дена, а при други може да продължи дори повече от 10 дена.

Отит - възпаление на ухото

541
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Отит - възпаление на ухото 5.00 от 5 от общо 1 гласували.


ухо отитОтит е медицински термин с който се поставя диагноза за наличие на възпалителен процес в областта на ушите, ушните канали и ушната мида. Най-често инфекцията на ухото при отит се причинява от вирусна или бактериална инфекция и много по-рядко от микозна. Възпалителните процеси при отит на ухото се наблюдават в средното ухо, пространството зад тъпанчевата мембрана, където са малките вибриращи костички на ухото.

Витилиго - бели петна по кожата

532
com_content.section
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
Витилиго - бели петна по кожата5.00 от 5 от общо 2 гласували.


ВитилигоПоявата на бели петна по кожата буди притеснения у много хора. Една от възможните причини за тези петна може да бъде заболяването Витилиго. То се характеризира с множество бели петна по различни части на тялото. Практически за Витилиго няма ограничения може да се срещне по ръцете, краката, интимните области, лицето и прочие.

Гъбички симптоми и лечение

530
com_content.section
(3 гласа, оценка 4.67 от 5)
Гъбички симптоми и лечение4.67 от 5 от общо 3 гласували.


гъбичкиПрез летните месеци сериозен козметичен и здравословен проблем представляват гъбичките по ноктите и краката. Гъбичките засягат предимно повърхностният рогов слой на кожата. Заразяването с гъбички е изключително лесно то става с спори, които се разпространяват лесно във въздушна и водна среда. Гъбичките представляват микроорганизми които живеят и се хранят от кожата. Микроорганизмите, които причиняват гъбички по ноктите и кожата се поделят на плесени, дрожди и дерматофити.

Рак на кожата симптоми и лечение

529
com_content.section
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
Рак на кожата симптоми и лечение5.00 от 5 от общо 2 гласували.


рак на кожатаРака на кожата е един от най-често срещаните форми на рак не само в България, но и по света. Ранното му диагностициране го прави и по-податлив на лечение. Причината да бъде установен още в ранен етап е факта, че кожата е повърхностен орган покриващ всички останали органи и промените в кожата са ясно забележими.

Салмонела симптоми и лечение

523
com_content.section
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
Салмонела симптоми и лечение5.00 от 5 от общо 2 гласували.


salmonelaЗаболяването салмонела се причинява от бактериите от род Salmonella, които се причисляват към семейство Enterobacteriacea. Тези бактерии живеят и се разпространяват чрез храната.Бактериите салмонела се срещат най-често в храните от животински произход. Освен, чрез храната със салмонела може да се заразим и чрез приборите за храна, които използваме - вилици, ножове, може да се заразим замърсени води и прочие. Източник на салмонела могат да станат и не добре измити плодове и зеленчуци, които са отглеждани върху почви наторявани с естествена животинска тор или са били в контакт със заразени животни (най-често на село, ако имаме куче или котка).

уголемена простата модерно лечение

515
com_content.section
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
уголемена простата модерно лечение5.00 от 5 от общо 2 гласували.


prostata uvelichenaУголемяването на простата е сред най-често срещаните проблеми при мъжете. Според данни на лекарите, честотата на срещане на аденом на простата (увеличаване на простата) се увеличава с възрастта. Най-висока честота на срещане на проблем с простата има при мъжете на възраст над 50 години.

Хемороиди симптоми и лечение

512
com_content.section
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
Хемороиди симптоми и лечение5.00 от 5 от общо 2 гласували.


hemoroidiХемороидите е заболяване, което се проявява най-вече сред хората на средната възраст, обикновено за начална граница се посочва 20 годишна възраст, но честотата на възникване на хемороиди е най-голяма сред хората на възраст между 45-60 години. Хемороидите са сериозен проблем, на които много хора не обръщат внимание и често от притеснение не търсят консултация с лекар, това е грешна практика.

Страница 3 от 13