You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Болести

Хламидия - симптоми и лечение

500
com_content.section
(3 гласа, оценка 4.00 от 5)
Хламидия - симптоми и лечение4.00 от 5 от общо 3 гласували.


hlamidiqЕдна от най-често срещаните полово придавани болести както сред мъжете така и сред жените е хламидия. Хламидия е инфекциозно заболяване причинено от паразит наричан Chlamydia trachomatis (Хламидия трахоматис). При хламидия се засягат предимно половите органи при жените и мъжете, в по-редки случаи това инфекциозно заболяване може да засегне и други органи на човек като - белите дробове, черния дроб, ставите или очите. Първите симптоми на хламидия се появяват обикновено между 7-14 ден след полов акт с човек носител на хламидия трахоматис.

Салмонелоза симптоми и лечение

496
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Салмонелоза симптоми и лечение5.00 от 5 от общо 1 гласували.


salmonelaСалмонелоза представлява инфекциозно заболяване засягащо храносмилателната система. Основния причинител на салмонелоза е бактериите от род салмонела. Бактериите от род салмонела са грам-отрицителни и спадат към семейството на ентеробактериите. Днеска в микробиологията са познати над 1500 щама на бактерии причиняващи Салмонелоза.

Сърбеж в ушите

490
com_content.section
(5 гласа, оценка 5.00 от 5)
Сърбеж в ушите 5.00 от 5 от общо 5 гласували.


ushiСърбежа в ушите и ушните канали често е подценяван проблем от повечето хора. Към проблема започваме да обръщаме внимание едва, когато сърбежа стане много силен или започне да се появява твърде често. Добре е да знаете, че появата на сърбеж в ушите може да е допълнителен симптом на друго сериозно заболяване.

Алопеция ареата - симптоми и лечение

489
com_content.section
(3 гласа, оценка 3.67 от 5)
Алопеция ареата - симптоми и лечение3.67 от 5 от общо 3 гласували.


alopeciq kosopadАлопеция ареата е заболяване от което страдат, както мъже така и жени. Медицинския термин, който се среща в професионалната медицинска литература за това заболяване е Alopecia areata. Повечето учебници по медицина определят този вид алопеция като автоимунно заболяване.

Хипотиреоидизъм какво е това ?

483
com_content.section
(3 гласа, оценка 5.00 от 5)
Хипотиреоидизъм какво е това ?5.00 от 5 от общо 3 гласували.


щетовидна жлезаТова е термин използван в медицината. Под хипотиреоидизъм се разбира намалена функция на щитовидната жлеза. Намалената функция  на щитовидната жлеза всъщност представлява намалено от нормалното (недостатъчно) количество хормони. При промяна - хипер или хипофункция на щитовидната железа промененото количество на хормоните води до промяна в биохимизма на целия организъм в резултат на което органите работят неадекватно.

Камъни в бъбреците - Видове камъни

481
com_content.section
(2 гласа, оценка 4.00 от 5)
Камъни в бъбреците - Видове камъни4.00 от 5 от общо 2 гласували.


kamyniОколо 10 процента от населението на България страда от камъни в Бъбреците. По неписано правило от това заболяване страдат предимно мъже и жени на възраст над 20 години. Причината за появата му е променено съотношение на минералите в организма. Образуването на камъни в бъбреците започва с формирането на прашинки, които прерастват в т.нар. песъчинки и могат да достигнат в размер до камъни.

Запушен нос при алергия

470
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Запушен нос при алергия5.00 от 5 от общо 1 гласували.


alergiqЗапушен нос при алергия
Известен факт е че почти 1/3 от населението на България страда от една или друга форма на алергия. Голяма част от хората смятат, че единствената проява на алергия това са кожните обриви, сърбеж или сълзене на очите. Това са общо прието леките форми на алергия. Част от хората обаче притежават доста по-тежки форми на алергия. Според специалистите една от най-тежките форми на алергия това са дихателните.

Повръщане причини и лечение

468
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Повръщане причини и лечение0 от 5 от общо 0 гласували.


povrastaneЕдно от най-неприятните чувства за много хора това е повръщането. Обикновено има млади хора, които предизвикват сами повръщане с цел да пазят идеална фигура, това разбира се не е правилно не е и полезно. Тази статия обаче е предназначена за хора, които имат проблем с повръщане от естествен произход. Обикновено самото връщане на храна и сокове от стомаха, през хранопровода обратно през устната кухина е симптом. Но редица заболявания могат да го причинят като - гастрит, грип, хранително натравяне, алергична реакция и пр. Самото повръщане не налага лечение, но ако става въпрос за често и обилно повръщане тогава е нужно да предприемем мерки!

Срещу безплодие - червена боровинка и сирене

465
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Срещу безплодие - червена боровинка и сирене0 от 5 от общо 0 гласували.


bezplodieПо официални данни в България около 1000 двойки са силно затруднени да имат деца. Диагнозата безплодие е много страшна за всяка една жена, поради тази причина веднага щом научим някоя нова информация за справяне с този проблем бързаме да я публикуваме, за да може да сме в помощ на всеки един от вас. Безплодието обаче може да се крие не само в жената, но и в мъжа. Обикновено при мъжа проблема е в т.нар. мързеливи сперматозоиди.

Алцхаймер симптоми на болестта

461
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Алцхаймер симптоми на болестта0 от 5 от общо 0 гласували.


alchaimerАлцхаймер е болест, която засяга предимно възрастните хора, но тя може да се появи и при хора на възраст на 30 или 40 години. Самата болест алцхамер е прогресивна и с времето се засилва нейната проява. Тази болест засяга нервната система като бавно с течение на дни и години се унищожават неврони на главния мозък. В начален стадии на алцхаймер пациентите изпитват обърканост, често са дезориентирани, настроението им се сменя рязко. С развитие на болестта болните започват да губят спомени, да забравят имена, не откриват значението на прости знаци като знака стоп и пр. В силно напреднал стадии на алцхаймер болните не могат да разпознаят дори близките си хора.

Страница 4 от 13