You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Болести

Захарен диабет тип 1

454
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Захарен диабет тип 10 от 5 от общо 0 гласували.


diabetДиагнозата диабет плаши повечето хора, но какво трябва да знаем за заболяването диабет. Преди всичко е добре да знаете, че има три типа диабет - тип 1, тип 2 и Гестационен диабет (последния вид диабет се проявява само по време на бременност). Обект на настоящата статия ще бъде диабет от тип 1.

Кървящи венци лечение

440
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Кървящи венци лечение0 от 5 от общо 0 гласували.


кървящи венциМного хора не обръщат достатъчно внимание на устната си хигиена, често може да имат малък кариес, пожълтяване на зъбите и други все още не толкова сериозни проблеми. Но при появата на кървящи венци задължително трябва да се предприемат адекватни мерки за справянето с този проблем.

Грип как да се предпазим

426
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Грип как да се предпазим0 от 5 от общо 0 гласували.


грипПрез студените месеци обикновено около януари, февруари риска от грипни епидемии в България се повишава значително. Допълнителна опасност е навлизането на нови непознати за нашите ширини грипни вируси и техните щамове. Грипните вируси сами по-себе си не са опасни – те се размножават в клетките и ги напускат, обикновено без да унищожат клетките (така е при стандартния грипен вирус).

Синузит - причина и лечение

424
com_content.section
(2 гласа, оценка 3.50 от 5)
Синузит - причина и лечение3.50 от 5 от общо 2 гласували.


синузитПрез есенно-зимния, както и през пролетния сезон се проявява или обостря едно особено неприятно страдание за повечето хора, а именно синузитът. Главоболието е нетърпимо, тежест сковава цялата глава, в гърлото се стичат неприятни секрети, трудоспособността е силно нарушена.

Нередовен месечен цикъл

420
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Нередовен месечен цикъл5.00 от 5 от общо 1 гласували.


cikylМного от гинеколозите в България предупреждават, че много от жените в България не са ходили нито веднъж на гинекологичен преглед, а това от своя страна крие рискове за здравето на самите жени. Едно от най-често срещаните оплаквани сред жените е нередовен цикъл. Причините, поради които се наблюдава това явление са много, но за разлика от разбирането на повечето жени появата на нередовен цикъл е обезпокоителен проблем. Ето и някои от по-често срещаните причини за нередовен месечен цикъл.

Зачервено гърло

413
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Зачервено гърло0 от 5 от общо 0 гласували.


зачервено гърло лечениеПреди всичко най-добре е да не прибягвате до самодиагноза, добре е при първи болки или дращене в гърлото да потърсите съвети от личния лекар. Но добре е да знаете както за обща култура така и ако се намирате на място където е трудно да посетите лекар, че гърлото е орган, чрез който не само поглъщаме храната, но и през него преминава въздуха, който сме вдишали през носът или през устата. Обикновено върху гърлото трудно се задържат инфекции защото то непрекъснато се отмива от слуз, погълната храна и течности. Обикновено възможно е появата на гнойни налепи, при което по вътрешната страна на гърлото се забелязват бели налепи, но почти винаги гърлото има червен цвят.

Червени петна по кожата

408
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Червени петна по кожата5.00 от 5 от общо 1 гласували.


obriv petnaВ живота на почти всеки един човек му се е случвало да получи обрив по тялото. Появата на червени или розови петна по тялото е обезпокоителен белег. Освен на алергична реакция появата на подобни петна често може да е в резултат и на хранително отравяне или кожно заболяване. По рядък случай за поява на червени петна по-кожата са психически - породени от силни чувства на срам, нервност и прочие, това се дължи на ангионевротична артериална хиперемия, но подобни случаи са значително по-редки.

Херпес лечение

403
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Херпес лечение0 от 5 от общо 0 гласували.


herpes lechenieПоявата на херпес се предизвиква от вируса Herpes simplex, това е инфекциозно заболяване. Симптомите му са видими и познати на повечето хора. Херпеса има специфични обриви под формата първоначално на белезникави до жълти мехурчета, след това тези мехурчета преминават в рани, като при някои хора появата на херпес може да е свързана с потупващи усещания в областта на избиване, сърбеж или дразнене, а при други хора появата на херпес може да е незабележима. Обикновено херпес се появява в зоната на лицето от видимата част. Най-засегнатите зони от херпес са устните, по-рядко и то при някои влошавания херпеса може да се появи в областта на носа или очите. В някои случай по време на появата на херпес може да се наблюдава отпадналост и повишение на температурата.

КЛАУСТРОФОБИЯ

396
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
КЛАУСТРОФОБИЯ0 от 5 от общо 0 гласували.


klaustrofobiqКлаустрофобия в превод означава страх от затворени пространства.

 

Дали естествената нервност ще премине в клаустрофобия, зависи от много неща – продължително излагане на хроничен стрес или директна и тежка, остра психотравма, семейно предразположение и др.

 

Клаустрофобията е интензивен страх от това да не бъдеш поставен в клопка или ограничен по някакъв начин, докато се намираш в малки и тесни пространства.

ЦИСТИТ

387
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
ЦИСТИТ0 от 5 от общо 0 гласували.


цистирЗа възникването на заболяването благоприятстват множество фактори сред които са охлаждането на организма, задържането на урина в пикочния мехур, запек, преумора, бременност, климакс. Циститът може да бъде последица от друго заболяване например аденом на простатната жлеза, тумори и камъни в мехура, тогава се нарича вторичен.

Страница 5 от 13