You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Болести

Лечение на генитални брадавици

329
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Лечение на генитални брадавици 0 от 5 от общо 0 гласували.


брадавициЗад сложният медицински термин кондиломи се крие едно заболяване известно повече сред хората като генитални брадавици. Тези брадавици се образуват в областта на половите органи от където идва и наименованието им. Тези образования имат от бледо розово до сив цвят. Големината им е различна те могат да бъдат с изключително малки размери, които трудно да се забележат до добре очертани видими брадавици.

Еластични чорапи за разширени вени

325
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Еластични чорапи за разширени вени0 от 5 от общо 0 гласували.


разширени вениРазширените вени са един от най-често срещаните здравословни проблеми в България. Това заболяване се появява както при мъжете така и при жените. Причината за появата на разширени вени е увреждане на джобовидните клапи намиращи се по вътрешната страна на венозните съдове. Тези джобовидни клапи при здравните венозни съдове възпрепятстват движението на кръвта в задна посока, след тяхното увреждане обаче механизма за спиране на кръвта няма и единствено движеща сила за продължаване на нормалния поток на кръвта във венозните съдове е мускулното съкращение.

Акне лечение с билки

312
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Акне лечение с билки0 от 5 от общо 0 гласували.


акнеСериозен проблем при много от младите хора в България е наличието на акне. Този проблем води до силно намаляване на самочувствието на младите хора в резултат на което те изостават в изучаването на „социалната игра” алармираха психолози. Лекарите споделят, че проблема с акне се запазва и при един значителен процент от жените след 20 годишна възраст.

НА КАКВО СЕ ДЪЛЖИ ЗАПЕКЪТ

302
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
НА КАКВО СЕ ДЪЛЖИ ЗАПЕКЪТ0 от 5 от общо 0 гласували.


zapekПричини за настъпване на запек са недостатъчна физическа активност, напреднала възраст, мускулни заболявания, анатомични аномалии, заболявания на червата, неврологични проблеми. Запекът може да се появи като страничен ефект на лечението със съдържащи желязо препарати и от някои обезболяващи и антидепресанти. Метаболитни нарушения, като пониженото ниво на хормоните на щитовидната жлеза и повишеното ниво на калция в кръвта, също предразполагат към запек. В повечето случаи, запекът се дължи на недостатъчно фибри и течности в приетата храна.

Бъбречна амилоидоза

294
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Бъбречна амилоидоза 0 от 5 от общо 0 гласували.


бъбрекТова заболяване представлява не специфично натрупване на вещество наричано амилоид. Натрупването на амилоида може да стани във всеки един орган на човешкия организъм, но най-често значително количество се отлага в бъбреците и по точно в гломерулите на бъбреците. При някои пациенти заболяването може да се дължи на първична амилоидоза или при прекарването на инфекциозни заболявания - бронхиектазии, туберкулоза, хроничен абсцес, остеомиелит и други, когато причинители на Бъбречна амилоидоза попадат в тази група тя се води за вторична. Първична амилоидоза се наблюдава тогава когато не са налице видими или морфологични или биохимични причинители на бъбречна амилоидоза.

ХРАНА ПРИ ВЪЗЛИ НА ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА

291
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
ХРАНА ПРИ ВЪЗЛИ НА ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА0 от 5 от общо 0 гласували.


щитовидна жлеза

Основната причина за увеличаване на щитовидната жлеза – дифузно или възловото, е хроничният недостиг на йод. Днес, когато в магазините се продава само йодирана сол, е малко вероятно да се касае за фактически йоден дефицит в храната. Същинските причини за липсата на йод при спорадичната гушавост не са изяснени. Предполага се, че в много случаи това се обуславя от наследствено предадена неспособност на щитовидната жлеза да усвои йода от приетите вода и храна. От значение е и влиянието на цялостния хормонален баланс в организма, с което се обясняват по-честите случаи на заболяването при жените и подрастващите, като особено изявено е сред жените по време на климакса.

ЯЗВА НА СТОМАХА

282
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
ЯЗВА НА СТОМАХА0 от 5 от общо 0 гласували.


qzvaЯзвата на стомаха и дванадесетопръстника е много разпространено заболяване. Най-чести места за язва в стомаха са пилорът /долното отверствие на стомаха/ и малката кривина на стомаха. Заболяването се среща повече при мъжете, отколкото при жените, главно между 40-50 години. Неправилният начин на живот и стресът намаляват постепенно възрастовата граница, така че появата на язва при 20-25 годишни хора вече не предизвиква изненада.

Алергия видове и начин на лечение

279
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Алергия видове и начин на лечение0 от 5 от общо 0 гласували.


alergiqСлед като мине зимата с идването на пролетта не само, че времето се стопля но и алергиите при много хора се активизират. Причината за това е, че около 70% от алергиите при българите са причинени от полен или прах. А пролетта е сезона в който тези два компонента са много активни. Много хора, които имат алергия към полена изпитват истински ужас.

Рак на дебелото черво - Симптоми

276
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Рак на дебелото черво - Симптоми0 от 5 от общо 0 гласували.


rak na debeloto chervoПри повишено съдържание на животински мазнини и белтъчини в дебелото черво се образуват някои вещества, които допринасят за образуване на тумори. Те се наричат канцерогенни вещества. При запек, непълно изхиждане или волево задържане на позивите за дефекация времето на въздействие на канцерогенните вещества върху лигавицата на червата значително се увеличава, което може да изроди нормалните клетки в ракови. Злокачественият тумор може да се образува заради дълго протичащи възпалителни заболявания на дебелото черво /като колит/, от полипи /доброкачествени израстъци по лигавицата на червото/.

Диабет - как да се предпазим от него

273
com_content.section
(1 глас, оценка 1.00 от 5)
Диабет - как да се предпазим от него1.00 от 5 от общо 1 гласували.


diabetДиабетът е заболяване, свързано с недостатъчното произвеждане на инсулин или с неговото неусвояване от клетките на организма. Инсулинът е хормон, изработващ се от задстомашната жлеза, които подпомага преработването и разграждането на захарта в кръвта. По време на силен стрес,след тежки заболявания захарта в кръвта може да се повиши, но по правило с времето тя се връща към пределните норми без външна намеса.

Страница 7 от 13