You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Болести

КОНЮКТИВИТ

216
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
КОНЮКТИВИТ0 от 5 от общо 0 гласували.


koniuktivitКонюктивитите представляват около 30% от очната заболяемост, като при сезонни епидемии честотата им може да достигне 70-80%. Почти всеки трети в даден етап от живота си страда от това заболяване.

 

Важни за лечението и прогнозата на конюктивита са два фактора;

 

- Причината за възпалението на конюктивида
- Състоянието на имунната система

Епилепсия любопитно за болестта

215
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Епилепсия любопитно за болестта5.00 от 5 от общо 1 гласували.


epilepsiqКОНТРОЛЪТ ВЪРХУ БОЛЕСТТА ПОЗВОЛЯВА ДА РАБОТИТЕ, ДА ИМАТЕ ДЕЦА, ДА ПЪТУВАТЕ И ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ КАТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ.

 

Причините за епилепсия са много. Това могат да бъдат вродени микроаномалии в областта на главния мозък, а също и травми, предизвикали увреждане на мозъчната тъкан. Епилепсията може да се развие и като следствие от инсулт или тумор. В резултат на увреждане на мозъчната тъкан, мозъкът периодично престава да изпълнява своите функции, което се проявява както във вид на гърчове, така и без гърчове. Човек понякога не подозира, че е болен.

БРОНХИТ – КАК ДА ГО ПОБЕДИМ

210
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
БРОНХИТ – КАК ДА ГО ПОБЕДИМ0 от 5 от общо 0 гласували.


bronhЗапочва с гъдел. Невидима ръка леко докосва с перо задната част на гърлото ви. А след това боботенето се надига дълбоко в гърдите ви. Изведнъж вулканът във дробовете ви изригва и през следващите няколко минути вие изхвърляте пълна уста със храчки. Хванали сте бронхит. Или по точно бронхитът е хванал вас. Обикновено той има надмощие, защото не са много нещата които може да направите, за да се освободите от него. В много отношения бронхитът е като простудните заболявания. Обикновено се причинява от вируси.

КРИВОГЛЕДСТВО

209
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
КРИВОГЛЕДСТВО0 от 5 от общо 0 гласували.


krivogledstvoКривогледството е състояние, при което има явно отклонение на очите. Кривогледството се проявява предимно в ранна възраст и засяга от 2 до 4 на сто от децата. Среща се и при възрастни хора, като най-често е в резултат от травми или симптом на друго забавление.

 

При бебетата до 3-4 месечна възраст съществуват т.нар. физиологично изкривяване, тъй като очните движения все още не са координирани. След 4 месеца бебетата започват да виждат по-ясно и да фокусират малките предмети, в резултат на което очите им се изправят без необходимост от лекарска намеса.

Болки в стомаха - Причини и Лечение

207
com_content.section
(1 глас, оценка 1.00 от 5)
Болки в стомаха - Причини и Лечение1.00 от 5 от общо 1 гласували.


stomahОбичате ли люти чушлета, червен пипер и апетитка? Навярно похапвате с удоволствие пикантната българска кухня, италиански пици с много подправки и лютиви индийски гозби? Помислихте ли обаче за стомаха? Как се чувства той?

 

Ако имате парене, киселини, болки, това означава, че сте от хората с чувствителен стомах. Неразположението може да е в резултат на гастрит, който е провокиран от възпалена стомашна лигавица. При подобни оплаквания трябва да се избягват алкохолът, подправките и никотинът.

ДИСЛЕКСИЯТА – ЗАТРУДНЕНИЕ ПРИ ЧЕТЕНЕ И ПИСАНЕ

205
com_content.section
(1 глас, оценка 1.00 от 5)
ДИСЛЕКСИЯТА – ЗАТРУДНЕНИЕ ПРИ ЧЕТЕНЕ И ПИСАНЕ1.00 от 5 от общо 1 гласували.


dislekciqЗа дислексията се знае малко. Това е неспособност за четене и разбиране на прочетеното. Объркват се някои букви с други – например ‘’б’’ с ‘’д’’ или ‘’н’’ с ‘’п’’. Понякога се разместват местата на буквите в думите или хората пишат, както говорят.

Дислексията не е вид умствено изоставане и дори понякога при наличието й се наблюдават феноменални способности в други направления. Може да се причини от ограничени увреди на мозъка, например инсулт или тумор. Дислексията засяга тази част на мозъка, която отговаря за речта, съответно води до различия в начина, по който информацията се обработва.

Болки в гърлото спрете ги с билки

200
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Болки в гърлото спрете ги с билки0 от 5 от общо 0 гласували.


bolki-garloМного хора са изпитвали неприятното чувство на сухо драскащо гърло. Основните причинител на зачервяване на гърлото са бактерии вируси, но също така болките в гърлото може да са причинени от алергия, въздух с ниско съдържание на блага, вдишване на различни дразнители.

Грип - Симптоми

194
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Грип - Симптоми0 от 5 от общо 0 гласували.


gripГрипът е едно от най-типичните за есенния сезон инфекциозни заболяваня. За разлика от простудата, която се развива от повече от 100 различни вируса, грипът се причинява само от вируса тип А,В и С.

Вирусите от тип А и В се разпространяват изключително бързо и лесно и предизвикват големи епидемии. Вирусите от тип С са по стабилни и обикновено стават причина, за по- леки респираторни заболявания. Чрез имунизиране човек може да се предпази от грип А и Б, но ваксина срещу грипния вирус С все още не съществува.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С ПРИСТЪПИТЕ НА БРОНХИАЛНАТА АСТМА

187
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
КАК ДА СЕ СПРАВИМ С ПРИСТЪПИТЕ НА БРОНХИАЛНАТА АСТМА0 от 5 от общо 0 гласували.


bronhialna astmaБРОНХИАЛНАТА АСТМА

Астмата винаги се проявява с  пристъпи, често във вечерните часове и през нощта. Човекът е заспал току-що, но се събужда от чувство за стягане в гърдите. Сякаш има нещо тежко върху гърдите, все едно, че го души някаква външна сила. Човекът скача от леглото, търсейки глътка чист въздух. Бледото му лице изразява мъка и страх от задушаване. Тези симптоми ту се усилват, ту отслабват, като продължават до 3-4 часа сутринта, след което спазмите отшумяват.

Лечение на бяло течение - съвети

174
com_content.section
(1 глас, оценка 1.00 от 5)
Лечение на бяло течение - съвети1.00 от 5 от общо 1 гласували.


bqlo techenie lechenieГрешно е схващането, че бяло течение е болест, по правилно е то да се приема като симптом за протичане на инфекция в организма. Най-важното, което трябва да направите при първи съмнения за бяло течение това е да потърсите консултация от вашия гинеколог!

Страница 9 от 13