You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Болести

Алергия от домашни животни

169
com_content.section
(1 глас, оценка 1.00 от 5)
Алергия от домашни животни1.00 от 5 от общо 1 гласували.


alergiq domashni jivotniАлергия предизвикана от домашни животни - кучета, котки, морски свинчета, папагали и други може да се развие в различна възраст. Сред голям процент от хората при които възниква алергия от домашни животни са налице и други видове алергии като най-често това са алергия към домашен прах, полен и други видове. Медицински доказано е че този вид алергия към домашни животни се предава по наследство. Според последни данни на Световната здравна организация (СЗО) около 15% от населението на земята страда от този вид алергия (от домашни животни най-вече кучета и котки).

Причина за Болки в кръста

165
com_content.section
(1 глас, оценка 1.00 от 5)
Причина за Болки в кръста1.00 от 5 от общо 1 гласували.


bolki v krastaПричини за болки в кръста
Болките в областта на кръста са често срещани при различните групи хора. Причината за поява на болки в кръста са много разнообразни. При едни хора болките може да са причинени от заболявания на поясната мускулатура в това число влизат болки причинени от спазъм или възпаление на мускулите. причина за поява на болки в кръста може да са и възпаления на нервите излизащи от гръбначния мозък тука влизат заболявания като ишиас и радикулит.

Кучешка тения

154
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Кучешка тения0 от 5 от общо 0 гласували.


teniqОписание на кучешка тения
Кучешка тения или позната още след медицинските общности като ехинококоза се причинява от едноименен паразит (ехинококоза). Ларвите на кучешката тения се развиват в различни органи на човешкото тяло. Човек е междинен гостоприемник в цикъла на развитие на паразита. Освен човек други междинен приносител на кучешка тения са и някои тревопасни животни. Крайния гостоприемник на ехинокока е кучето от където и идва наименованието на този вид тения.

Бяло течение Симптоми и Лечение

146
com_content.section
(1 глас, оценка 1.00 от 5)
Бяло течение Симптоми и Лечение1.00 от 5 от общо 1 гласували.


bqlo techenieБяло течение представлява гъбична инфекция (най-често от кандидози). Най-честия представител на тези гъби Candida albicans чието бурно размножаване е в основата на бялото течение. Този както и други видове гъби се развиват нормално и съставляват нормалната микрофлора на влагалището инфекция възниква тогава когато под влияние на даден фактор даден вид гъби започнат да се развиват по-бързо. Болестта бяло течение е често срещана сред жените. Според данни на СЗО около 75% от жените поне веднъж в живота си са имали бяло течение, а около 50% от тях са повторили или потретили заболяването.

Анемия – Симптоми и лечение

139
com_content.section
(2 гласа, оценка 3.50 от 5)
Анемия – Симптоми и лечение3.50 от 5 от общо 2 гласували.


anemiqАнемията е болест при която съдържанието на хемоглобин в кръвта или по-точно казано съдържанието на хемоглобин в червените кръвни клетки е силно намаляло в резултат на което силно се затруднява преноса на кислород. В структурно отношение хемоглобина е много интересен. Той представлява белтък, който се четвъртична структура към него е прикрепен не белтъчна съставка молекула желязо.

Екзема Поява и Видове екземи

136
com_content.section
(1 глас, оценка 1.00 от 5)
Екзема Поява и Видове екземи1.00 от 5 от общо 1 гласували.


ekzemaЕкзема това е нервно-възпалителна реакция на кожата или казано по просто алергия от втори тип. Обикновено първите симптоми, които се появяват в резултат на екзема това е зачервяване на локално място от кожата това зачервяване на екземата е последвано с повишаване на температурата и винаги е налице сърбеж. Получения обрив не спира развитието си и продължава да засяга нови части както в ширина така и в дълбочина на кожата.

Брадавици по тялото

126
com_content.section
(1 глас, оценка 3.00 от 5)
Брадавици по тялото3.00 от 5 от общо 1 гласували.


bradaviciНа всяка част от нашето тяло могат да се появят брадавици, но въпреки това повишена честото на образуване на брадавици има в областите на ръцете, стъпалата, а по рядко в областта на лицето и шията. Брадавиците представляват рогови израстъци на кожата. Различават се няколко вида брадавици: островърхи брадавици, молуски, кондиломи и вулгарни брадавици.

ГЛАУКОМА - КОВАРНО ОЧНО ЗАБОЛЯВАНЕ

124
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
ГЛАУКОМА - КОВАРНО ОЧНО ЗАБОЛЯВАНЕ0 от 5 от общо 0 гласували.


glaukoma ochno zabolqvaneВ миналото са наричали глаукомата ''болест на аристократите''. Възможно е, защото при това заболяване категорично е противопоказан тежкият физически труд. Всъщност обаче, болестта не щади нито бедните, нито богатите. Глаукомата е коварно заболяване, което води до необратима загуба на зрението. Заради повишеното вътрешно очно налягане става пълен разпад на зрителните функции. Болестта протича безсимптомно. В това всъщност се заключава нейното коварство.

Хепатит А

120
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Хепатит А0 от 5 от общо 0 гласували.


Hepatit AВирусът причинител на хепатит А е HAV или казано на разбираем език хепатитен вирус А. Вируса HAV е един от най-добре изучените вируси на хепатит, за него се знае, че е изключително устойчив към външните условия. HAV причинява стомашно-чревна инфекция и заразата може да стани само след контакт с вече болен от Хепатит А.

Хепатит Обща Информация

119
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Хепатит Обща Информация0 от 5 от общо 0 гласували.


hepatitХепатита най-общо казано представлява възпаление на черния дроб при човека. Ако се ровите из специализирана медицинска литература може да срещните заболяването и с латинското му име Hepatitis. Диагностиката на хепатит се осъществява чрез изследване на кръвта, ако в кръвта се наблюдава повишаване на чернодробни ензими, то най-вероятно пациента е болен от хепатит.

Страница 10 от 13